ВСІ НОВИНИ:

«Увага - діти!».Профілактичні заходи в період зимових канікул

«Увага - діти!».Профілактичні заходи в період зимових канікулНастала зима, закінчуються шкільні заняття і, вже найближчим часом, дітвора із захопленням порине в радісну зимову пору - канікули. Цьому часу року, як відомо, властиві складні погодні умови.

Для того щоб дитячі пустощі не були пов'язані з небезпекою на зимових дорогах, співробітниками Державтоінспекції Нікополя та Нікопольського району будуть проводитися профілактичні заходи щодо попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму в зимовий період - «Увага - діти!», в ході яких планується здійснення цілої низки заходів:
- перед канікулами з дітьми в освітніх установах будуть проведені «Уроки безпеки» з попередження правопорушень серед неповнолітніх. Інспектори ДАІ візьмуть участь у батьківських зборах, класних годинах і загальношкільних лінійках, де доведуть до хлопців і педагогів інформацію з безпеки дорожнього руху в період шкільних канікул.

- співробітниками Державтоінспекції, спільно з представниками комунальних служб, будуть проведені обстеження місць, що знаходяться в безпосередній близькості від проїжджої частини і де можливе стихійне виникнення гірок для катання дітей. За результатами перевірок буде вжито заходів щодо їх ліквідації.

- на дитячих новорічних святах будуть організовані конкурси, вікторини, виступи загонів ЮІР з безпеки дорожнього руху.

- для забезпечення безпечного пересування дітей та підлітків під час проведення масових новорічних заходів будуть виставлені додаткові наряди ДПС.

- в підприємствах і організаціях, що мають автотранспорт, буде проведена роз'яснювальна робота з водіями та керівниками підприємств про правила організованого та індивідуального перевезення дітей.

Працівники ДАІ звертаються як до водіїв, так і до батьків дітей:
Шановні водії!
Помітивши поблизу проїзної частини дитину, знизьте швидкість і проявляйте підвищену обережність. У дворах рухайтеся з мінімальною швидкістю – із-за будь-якого автомобіля, дерева, сміттєвого бака може з'явитися дитина. Будьте дуже уважні при здійсненні маневрів на внутрішньодворових територіях, при проїзді пішохідних переходів.
Пам'ятайте, що діти дуже рухливі й імпульсивні, багато з них не вміють передбачати небезпеку і правильно оцінювати дорожню ситуацію.

Шановні батьки!
Постійно контролюйте дозвілля та місцезнаходження своїх дітей. Не залишайте їх без нагляду і стежте, щоб діти не гралися поблизу проїзної частини. Навчайте дітей спостерігати за дорогою і транспортом, аналізувати різні дорожні ситуації, передбачати їх небезпечні елементи, безпомилково діяти в різних обставинах. Закріпіть на одязі своїх дітей світлоповертальні елементи - це зробить їх помітними для водіїв у темряві або в умовах обмеженої видимості. Не дозволяйте дитині до 14 років виїжджати на дорогу загального користування на велосипеді і до 16 років сідати за кермо мопеда. Зберігайте ключі від особистого транспорту в недоступному для дітей місці.

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.