ВСІ НОВИНИ:

17 ГРУДНЯ ВІДЗНАЧАЄТЬСЯ ДЕНЬ ПРАЦІВНИКА ВИКОНАВЧОЇ СЛУЖБИ

17 ГРУДНЯ ВІДЗНАЧАЄТЬСЯ ДЕНЬ ПРАЦІВНИКА ВИКОНАВЧОЇ СЛУЖБИВиконавча служба - орган державної влади, що створений для примусового виконання рішень судів та інших органів, і покликаний забезпечити реальну дію правових норм із застосуванням заходів примусового виконання, санкціонованих державою.
Значення виконавчої служби полягає в тому, що вона гарантує фактичну реалізацію рішень судів та інших органів, завершує юрисдикційну діяльність щодо захисту суб’єктивних прав юридичних та фізичних осіб, зміцнює законність у сфері матеріально-правових відносин та сприяє вихованню громадян у дусі дотримання чинного законодавства України.
 
При цьому поновлюються майнові та особисті немайнові права громадян та юридичних осіб шляхом застосування примусу до осіб, які відмовилися добровільно виконувати свої обов’язки у сфері матеріальних правовідносин.
 
Інститут виконавчої служби прийшов на зміну структурі судових виконавців. Одночасно з розширенням повноважень розширилося і коло обов’язків державних виконавців, які виконують, крім рішень судів, інші виконавчі документи, видані уповноваженими органами та посадовими особами (постанови органів Державтоінспекції, Держстандарту та інших контролюючих органів, Вимоги, рішення та постанови органів ПФУ, виконавчі написи нотаріусів тощо)
Органи виконавчої служби як окрема структура працюють з 1999 року.
 
Проте тільки через 10 років, враховуючи значення органів державної виконавчої служби, Указом Президента № 569/2009 від 22.07.2009 року визначено професійне свято – День працівника виконавчої служби, яке відзначається щорічно 17 грудня.
 
Цим указом відзначено роль органів державної виконавчої служби у забезпеченні виконання рішень судів, третейських судів, інших органів та посадових осіб.
 
Послідовне реформування системи органів виконавчої влади, приведення їх структур до європейських стандартів, забезпечення прозорості в їх роботі через залучення громадськості до підготовки та прийняття державних рішень, як і надання громадянам широкого спектру управлінських послуг, сприяння реалізації їхніх конституційних прав на отримання необхідної інформації, має постійно знаходитися в центрі уваги.
 
Аналізуючи роботу відділу державної виконавчої служби Нікопольського міськрайонного управління юстиції можливо відзначити, що з кожним роком зростає навантаження на державних виконавців та ускладнюються категорії виконання.
 
Так, за результатами роботи протягом 11 місяців 2012 року примусовому виконанню відділу державної виконавчої служби Нікопольського міськрайонного управління юстиції підлягало 39323 виконавчих провадження на суму 330651069 грн., 23019 виконавчих проваджень на суму 152409030 грн. завершено.
Впродовж 11 місяців 2012 року стягнуто на користь стягувачів кошти у розмірі 13433288 грн. Зокрема на користь Пенсійного фонду України стягнуто 1422952 грн., податкового боргу стягнуто 1036291 грн., на користь громадян стягнуто заборгованість по заробітній платі 346501 грн.
 
 Під час загального економічного застою роботи у державних виконавців стає все більше. При цьому державний виконавець наділений досить широкими повноваженнями по примусовому виконанню виконавчих документів: правом опису та вилучення майна боржника з подальшою передачею майна на реалізацію; накладенням заборони на відчуження майна боржника; розшук транспортних засобів; арешт коштів боржника на рахунках у банківських установах та у касі; отриманням інформації про майновий стан боржника, у т. ч. конфіденційної; примусове входження до нежитлових приміщень; з дозволу суду примусове входження до житлових приміщень боржника; обмеження виїзду за кордон за рішеннями суду; звернутись з поданням до правоохоронних органів про притягнення до кримінальної відповідальності; та інші заходи примусового впливу.
 
І не дивлячись на намагання деяких боржників ухилитись від виконання зобов’язань, настає момент, коли державний виконавець „змушує” боржника сплатити суму боргу або виконати зобов’язання, з покладенням на боржника всіх штрафних санкцій за несвоєчасне виконання.
 
Сьогодні на органи державної виконавчої служби покладено завдання направлені на підвищення соціально-економічного стану як громадян так і держави в цілому – організовувати своєчасне, повне і неупереджене виконання рішень відповідно до законів України.
 
Начальник відділу державної виконавчої служби
Нікопольського міськрайонного управління юстиції А.В.Петруня

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

14 комментариев

ostap 3 декабря 2012 10:01
"Значення виконавчої служби полягає в тому, що вона гарантує фактичну реалізацію рішень судів" - слова, слова ... а на деле - больше года исполнительный лист с суда на бюджет в пользу физ лица на кругленькую сумму без движа, за это время дело переходило из рук в руки исполнителей, всего 5 человек, каждый из них долго знакомился с делом, потом ничего практически не делал и с почестями передавал следующему! Вот как раз "організовувати своєчасне, повне і неупереджене виконання рішень відповідно до законів України" у нашей исполнительной службы и не получается negative1 ((( С праздником!
  • 0
Че Гевара 3 декабря 2012 10:25
Праздник есть, служба есть, люди есть! А вот реальной работы мало. По роду своей работы многократно слышал одни нарекания от людей в адрес ИС.
  • 0
семен 3 декабря 2012 12:15
Цитата: ostap
а на деле - больше года исполнительный лист с суда на бюджет в пользу физ лица на кругленькую сумму без движа, за это время дело переходило из рук в руки исполнителей, всего 5 человек, каждый из них долго знакомился с делом, потом ничего практически не делал и с почестями передавал следующему!

Всё точно так же-один к одному.Хочу ещё добавить,что в нашей африканской стране человек в форме по умолчанию является мерзавцем.Таможенник ничего и никогда просто так не объяснит,пограничник обдерёт,мент,прокурор...ну,тут всё ясно.
  • 0
szlahta 3 декабря 2012 14:34
Сам столкнулся с этой службой. Воевал с ними больше года, подавал даже в суд на них. Но все бестолку, круговая порука.
Так и лежат у меня исполнительные листы на память.....
А кто нибудь знает, чем закончилась эпопея с Краностроительным заводом????
Вот они красивую статистику напечатали, а почему они не напечатали сколько они не выполнили за 17 год исполнительных листов и на какую сумму?????
  • 0
nika28 3 декабря 2012 15:15
Цитата: ostap
а на деле - больше года исполнительный лист с суда на бюджет в пользу физ лица на кругленькую сумму без движа, за это время дело переходило из рук в руки исполнителей,

Цитата: szlahta
Воевал с ними больше года, подавал даже в суд на них. Но все бестолку, круговая порука.
Так и лежат у меня исполнительные листы на память.....

Ребята, а не пробовали на лапку назначенному исполнителю положить? Я вам гарантирую, что при "озолочении" этой самой ручки все бы у вас получилось. Кто заплатит, тому и выполняют. Даже не говорю это, а утверждаю, потому что не один десяток раз сталкивалась с этими..... Если приплатить, они из шкуры вылазят, чтоб выполнить, даже есть методы и без решения суда. А если нет, то на нет,как говорится, и суда нет. Это про них.
  • 0
Бомс 3 декабря 2012 15:22
nika28,
Даже не говорю это, а утверждаю, потому что не один десяток раз сталкивалась с этими..... Если приплатить, они из шкуры вылазят, чтоб выполнить,

По всему видать что и Крым, и Рим, и медные трубы вам знакомы? Какая насыщенная биография.
  • 0
nika28 3 декабря 2012 15:37
Цитата: Бомс
По всему видать что и Крым, и Рим, и медные трубы вам знакомы? Какая насыщенная биография.

Да, Бомс, насыщенная. Не завидуйте, а то быстро состаритесь.
  • 0
szlahta 3 декабря 2012 15:55
Цитата: nika28
Ребята, а не пробовали на лапку назначенному исполнителю положить?

Ника28, в суде дай, исполнителю дай... В итоге еще и должен будешь.
Да и дело принципа, и сумма не такая уж большая. Вот и выходит, что легче забыть....
  • 0
nika28 3 декабря 2012 16:16
Цитата: szlahta
В итоге еще и должен будешь.

Цитата: szlahta
Вот и выходит, что легче забыть..

Да вы правы, если сумма не большая, дешевле для нервов своих забыть. А вот если к взысканию суммы большие, то никуда не деться. Приходится всем давать. А по другому никак. Общество так привыкло уже. Еще правда есть один выход - пистолет взять! (Шутка сквозь слезы).
  • 0
szlahta 3 декабря 2012 16:21

Следующими будут люди видевшими работу исполнительной службы.....
  • 0
szlahta 3 декабря 2012 16:27
Цитата: nika28
Еще правда есть один выход - пистолет взять! (Шутка сквозь слезы).

Я знаю еще один метод..... Как погиб один из начальников этой службы, не хотевший освободить свое место для..... nevizhu
  • 0
ostap 3 декабря 2012 19:19
nika28, хочу попробовать. А о каком % может идти речь?
  • 0
nika28 3 декабря 2012 19:56
ostap,
Процент зависит от суммы долга, чем выше сумма долга, тем ниже процент. Вы как попадете туда, вам назовут сумму сами. Там вполне современные ребята от ПР, цену вопроса знают и называть не стесняются, а вы решите, стоит продолжать или нет. Если сумма маленькая, то не стоит.
  • 0
Дельфин 4 декабря 2012 05:28
к слову сказать, что и текучка в ГИСе тоже не хилая. Многие не выдерживают обьемов и нагрузки. Хотя 5-7 фамилий там "старожилов". Ну за петюню я молчу - тот с ПАВом вечные.
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.